Kakao yağının cilde faydaları

Kakao ağacının yapraklarının toplanıp çeşitli işlemlerden geçirilmesi ile hazırlanan kakao yağı, içerisinde E vitamini ihtiva eden, cilt problemlerine mani olan ve cilt için sayılamayacak kadar çok faydası olan bitkisel yağlardandır. Kozmetik ürünlerinde sıkça kullanılan kakao yağı, uzun raf ömrüne sahip olması ile gıda sektöründe de vazgeçilmezlerindendir. Başta çikolata olmak üzere daha birçok gıda ürünleri ile kakao yağının tadına bakmaktayız.

 

Kakao yağının cilde yararları

 

Antioksidan özelliği ile serbest radikaller üzerinde olumlu etki göstererek yaşlanma problemini geciktirmekte, aynı zamanda yaşlanmanın ortaya çıkardığı kırışıklık sorunlarını da yok etmektedir. Cildin nemlenmesinde son derece önemli bir yer tutan kakao yağı, özellikle hassas ciltlerin nemlendirilmesinde başarılıdır. Hassas cilde sahip olanlar çok iyi bilirler ki kullandıkları çoğu nemlendirici ürünler ciltlerinde tahrişe sebep olmaktadır. Ancak kakao yağının bu tür yan etkileri bulunmadığı için son derece nemli ve yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Cilt yaralarının biran evvel geçmesi için elinden geleni yapan kakao yağı son derece başarılı olmaktadır. Cildin doğal parlaklığını kazanmasına da yardımcı olan bu bitkisel yağ, kadınların gebelik dönemlerinde yakındıkları çatlak sorununu da önlemekte ve oluşan çatlakları da tedavi ederek sorunu minimuma indirmektedir.

Kakao yağı güneş kremlerinin içerisinde de yer alarak bronzlaşmanıza yardımcı oluyor. Ancak kakao yağı güneşin zararlı ışınlarından korumamaktadır. Bunun için yüksek faktörlü güneş kremlerini kullanmalısınız.

admin tarafından

Sgk İşlemlerine, sgk sorgulama ve sağlık haberleri 'ne kolayca ulaşabilmeniz için yapılmış bir uygulamadır.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir